Op PlusPlus.nl kan je directe leningen geven aan ondernemers in de agrarische voedselketen in Azië, Afrika en Latijns Amerika. Dankzij die lening kan de ondernemer investeren in zijn of haar bedrijf.

Dat zorgt niet alleen voor groei van het bedrijf, het geeft een boost aan de lokale economie en daar profiteren veel meer mensen van.

Bijvoorbeeld kleinschalige boeren die leverancier zijn van het bedrijf en nu meer producten kunnen verkopen tegen een eerlijke prijs. Of vrouwen en jongeren die een stabiel inkomen krijgen dankzij nieuwe banen in het groeiende bedrijf.

Investeerders die via PlusPlus geld uitlenen ontvangen geen financieel rendement maar maken wél sociale impact. De lening wordt in termijnen terugbetaald, waarna men kan kiezen om het geld te houden of het opnieuw te uit te lenen.

Daarmee biedt PlusPlus een duurzaam alternatief voor doneren. PlusPlus geeft geld betekenis. PlusPlus is opgericht door 2 ontwikkelingsorganisaties, ICCO en Solidaridad, business booster Truvalu en crowdfundingplatform Lendahand. 

Deze video legt uit hoe PlusPlus werkt